Olasz üzletberendezések
Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!
Olasz kézműves fagylalt
Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.
Olasz kávé
Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.
Fagylaltverseny 2012
2012.06.22.
Az idei Év Fagylaltja a Triász
Idén hazánk legnagyobb fagylaltozója, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda biztosított kitűnő helyszínt a fagylaltversenynek. A tavalyi 80 indulóval szemben idén csak 44 fagylaltot neveztek be a fagylaltkészítők.
A kötelező íz a vanília volt - mely valóban képes felfedni a jó fagylalt erényeit, és leleplezni a hiányosságait, ugyanakkor erősen szubjektív, hogy melyik ítésznek mely vaníliaíz a kedvence. Van, aki a halványabb, már-már madártejes vaníliafagylaltot kedveli, van, aki a Bourbon vaníliát érzi ízletesebbnek, más pedig a madagaszkárit...
Végül a Horváth Cukrászda képviseletében Tőke Zoltánné Szabó Eszter kapta a legjobb vaníliafagylaltért járó aranyérmet. Gratulálunk neki!
Az Év Fagylaltja kupáért szabadon választott fagylaltízekkel versenyeztek a nevezők. Említésre méltó a villányi boros, rózsaborsos csokoládéfagylalt, a flódni-fagylalt, a marokkói citrom, és az egyik legszebben díszített fagylalt: a Füredi Mákvirág.
Idén a szokásosnál kevesebb volt a látványosan rossz állagú fagylalt, de a túldíszítettség sajnos még mindig nagyon jellemző volt.
A nyertes fagylalt végül a tavalyelőtti győztes, Csuta Zsolt csákvári cukrászmester fagylaltja lett ismét: a neve Triász, mely mandula, meggy és csokoládé kombinációja (mandulás alapfagylaltban mandulás-fenyőmagos variegátó, csokis-mogyórós ropogós variegátó, durvára tört, enyhén sózott pirított mandula, és meggyvariegátó). Gratulálunk Csuta Zsoltnak az ismételt győzelemhez!
Köszönjük a szervezőknek, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének a verseny kiírását, lebonyolítását! És köszönjük Szervánszky Lászlónak, a nagyszerű házigazdának mindazt, amivel elhalmozta a szakma megjelent képviselőit. Az ő fagylaltjai külön is figyelemre méltóak - bármely, benevezett fagylalttal felveszik a versenyt, ezért képgalériánkban külön teret szentelünk az ő költeményeinek is.
Vissza a cikkekhez