Olasz üzletberendezések

Olasz üzletberendezések

Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt

Olasz kézműves fagylalt

Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé

Olasz kávé

Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.

Az Aromitalia titkai

2004.03.02.

Olaszország piacvezető fagylaltalappor-gyártója
A Landra 2004 márciusi számában megjelent cikk

Az Aromitalia az egyik leghosszabb múltra visszatekintő olasz fagylaltalapanyag-gyártó, gyökerei a 20. század első éveire nyúlnak vissza. A fagylaltkészítők és cukrászok részére készülő alapanyagokon 1942-ben jelent meg az Aromitalia márkanév. A cégalapító Ferrero családnak pedig ma már negyedik generációja dolgozik azon, hogy az Aromitalia termékek minősége méltó legyen a családi tradícióhoz. A céget 1974 óta elnöklő Christiano Ferrero vezetése alatt megindult a cég terjeszkedése minden kontinens felé, és az olasz fagylaltalapanyag-gyártók közül elsőként hozott létre termelőüzemet még Dél-Amerikában is.
A töretlen fejlődés titka: signor Ferrero és csapata megszállottan keresi a legjobb alapanyagokat, és a hagyományos ízek mellett minden évben újabb és újabb termékekkel lép a világ legkiválóbb fagylaltkészítő-mestereinek színe elé. Kimagasló szakmai tapasztalatával, egyedülálló termelőkapacitásával és beszállítói körével képes arra, hogy bármilyen igényt kielégítsen, a megrendelők elképzelései szerinti ízt, színt, állagot, csomagolást kialakítva. Termékválasztéka alkalmazkodik minden ország hagyományaihoz, a fagylaltfogyasztók helyi igényeihez. Így került Magyarországon az Aromitalia termékpalettájára a hagyományos, magyar ízlés szerinti puncsfagylalt ízesítőpasztája is.
Sajátos módon a cég nem „irigyli” tudását versenytársaitól sem: termelőkapacitásával számos alkalommal segített már feltörekvő, csak márkanévvel és marketingtervekkel rendelkező vállalkozásoknak, amelyek közül nem egy később komoly piaci tényezővé vált. Így kerülhettek évekkel ezelőtt a magyar fagylaltkészítők műhelyébe is az Aromitáliánál készült termékek, egy Magyarországon igen jól ismert fagylaltalapanyag márkanevével ellátva.
Az Aromitalia tejesfagylalt-alappora és gyümölcsfagylalt-alappora az olasz fagylaltkészítők körében fogalom. Nem véletlen, hogy a legtöbb olasz fagylalt Aromitalia DPO-val és Aromitalia DBF-fel készül. Az olasz piac hatalmas kínálata mellett ez igen nagy fegyvertény! E piacvezető termékek a fagylaltot egyedülállóan krémessé és testessé teszik, s frissességét napok múltán is megőrzik. Hazánkban az 50 g-os adagolású alapporok terjedtek el a minőségi kézművesfagylaltot előállítók körében, de néhányan már nálunk is 100-as alapot használnak. Az olasz mesterek többsége pedig már a 150 g-os változatra esküszik, mellyel a különböző ízesítésű fagylaltok állaga egységes lesz az alaprecept újraszámolása nélkül is.
2004-ben az évszázados hagyományokat ápoló cég a szokásosnál is több újdonsággal rukkol elő. A Profiteroles Set csokoládés-mogyorós alapban apró töltött profiterol golyókat kínál csokiszószban – ez nem más, mint a hagyományos olasz édesség fagylaltba álmodva. A Variegato Csokis Keksz és a Variegato Csokis Nápolyi tetszőleges alaphoz adható, ropogós újdonságok. Újfajta Variegato Meggy is készült erre a szezonra: karakteres íz, kellemes szín és sok-sok meggydarab jellemzi. A három, legkülönlegesebb új íz pedig a Magyarországon is jól ismert és kedvelt ropogós reggeli gabonapelyheket varázsolja különleges ízű fagylaltalapokba. Az egyik szett malátás búzarudacska-variegátót kínál mogyorós csokoládéalapban, a második zabszemes és gabonás pelyhet vaníliás alapban, a harmadik csokoládés puffasztott rizs-variegátót kekszes fagylaltalapban. Ezek a rostdús finomságok biztosan meghódítják az egészséges táplákozás híveit.
És végül a Gelato Nongelato: egy különleges új alapkeverék, amelyből a szokásos –14 Cº helyett
– 7Cº -on szervírozható fagylalt készül fagylaltgépben. Állaga nem a már ismert melegfagylaltokhoz hasonlít (nem zsíros, nem nehéz), hanem valódi fagylalt-állagú. Fele hideg, dupla élvezet! Garantáltan növeli a forgalmat minden olyan fagylaltozóban, mely már a meleg évszak beköszönte előtt, a torokfájós szezonban is kínálja termékeit a vásárlóknak.
S hogy a szüntelen megújulás első ránézésre is szembetűnő legyen: az Aromitalia az új évezred tiszteletére új köntösbe öltözik, megújult emblémával lép vásárlói elé. A magyar fagylaltkészítők idén először az UKBA kiállítás 208/A standján találkozhatnak az új külsejű, új termékeket és hagyományos finomságokat egyaránt kínáló Aromitaliával. Itt kóstolhatják meg az előző évek nagy sikerű ínyencségeit is: a Giotto szettet (ami nem más, mint kókuszos mandulafagylalt ropogós ostya- és kókuszpehely darabokkal), a Bon-Bon szettet (mely mogyorós csokoládéfagylalt ropogós ostyával és mogyoróval), a Torronét variegato Limoncellóval (mézes mandulafagylalt ropogós citromlikőrös fehércsokoládéval) , a tojáslikőrt narancsos csokoládé-variegátóval, a Bounthyt (kókuszos alapban ropogós csokládédarabokkal), a Coffee Break szettet (kávéfagylalt-alapban ropogós csokoládé és kávébab-darabkákkal). Megismerhetik a parfésütemények készítéséhez ajánlott, kiváló minőségű, egyszerűen használható alapporokat, valamint a moussok, a tiramisú, a sárgakrém, valamint a piskóta, gyümölcskenyér, csokoládétorta készítéséhez kínált alapporokat is. Az UKBÁ-n munka közben figyelhető meg az Aromitalia olasz fagylaltkészítő-mestere, aki jótanácsokkal is ellátja a látogatókat. Az Aromitalia vezérigazgatója, dr. Franco Delamora úr is az érdeklődők rendelkezésére áll a kiállítás egész ideje alatt. A cukrászok és fagylaltkészítők a kiállítást követően előzetesen egyeztetett időpontban saját műhelyükben is kipróbálhatják az Aromitalia alapanyagokat, és kész, személyre szóló, saját vevőkörük ízléséhez igazított recepteket is kapnak az Aromitalia szakembereitől.
Erdős Norbert

Cikkhez kapcsolódó dokumentum:
Az aromitalia titkai.pdf

Ajánlatot kérek

Kínálatunkból

Tekna Line 4401 üveges forgópolcos hűtővitrin

Tekna Line 4401 üveges forgópolcos hűtővitrin
Ezt keresem:
Hol szeretnék keresni?Keresem

Hírlevél

Nevem:

E-mail címem:


Feliratkozom

Szeretnék leiratkozni
Amit kínálunk: vendéglátóipari üzletberendezés - legyen az kávézó, fagylaltozó, cukrászda, büfé berendezése. Az olasz kézműves fagylalt készítéséhez szükséges fagylaltgép, fagylaltpult, sokkoló hűtő, valamint fagylaltalapanyag választékunk egyedülállóan széles. Már üzlete megnyitása előtt tanácsokkal látjuk el Önt. Tegye fel kérdéseit - akár a kézműves fagylalt készítésével, akár gépeinkkel kapcsolatban. Kérjen ajánlatot tőlünk!
GEMM FB de Ranieri Bravo TeknaLine Filicori-Zecchini La Spaziale MB seats