Olasz üzletberendezések
Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!
Olasz kézműves fagylalt
Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.
Olasz kávé
Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.
Az Aromitalia titkai
2004.03.02.
Olaszország piacvezető fagylaltalappor-gyártója
A Landra 2004 márciusi számában megjelent cikk
Az Aromitalia az egyik leghosszabb múltra visszatekintő olasz fagylaltalapanyag-gyártó, gyökerei a 20. század első éveire nyúlnak vissza. A fagylaltkészítők és cukrászok részére készülő alapanyagokon 1942-ben jelent meg az Aromitalia márkanév. A cégalapító Ferrero családnak pedig ma már negyedik generációja dolgozik azon, hogy az Aromitalia termékek minősége méltó legyen a családi tradícióhoz. A céget 1974 óta elnöklő Christiano Ferrero vezetése alatt megindult a cég terjeszkedése minden kontinens felé, és az olasz fagylaltalapanyag-gyártók közül elsőként hozott létre termelőüzemet még Dél-Amerikában is.
A töretlen fejlődés titka: signor Ferrero és csapata megszállottan keresi a legjobb alapanyagokat, és a hagyományos ízek mellett minden évben újabb és újabb termékekkel lép a világ legkiválóbb fagylaltkészítő-mestereinek színe elé. Kimagasló szakmai tapasztalatával, egyedülálló termelőkapacitásával és beszállítói körével képes arra, hogy bármilyen igényt kielégítsen, a megrendelők elképzelései szerinti ízt, színt, állagot, csomagolást kialakítva. Termékválasztéka alkalmazkodik minden ország hagyományaihoz, a fagylaltfogyasztók helyi igényeihez. Így került Magyarországon az Aromitalia termékpalettájára a hagyományos, magyar ízlés szerinti puncsfagylalt ízesítőpasztája is.
Sajátos módon a cég nem „irigyli” tudását versenytársaitól sem: termelőkapacitásával számos alkalommal segített már feltörekvő, csak márkanévvel és marketingtervekkel rendelkező vállalkozásoknak, amelyek közül nem egy később komoly piaci tényezővé vált. Így kerülhettek évekkel ezelőtt a magyar fagylaltkészítők műhelyébe is az Aromitáliánál készült termékek, egy Magyarországon igen jól ismert fagylaltalapanyag márkanevével ellátva.
Az Aromitalia tejesfagylalt-alappora és gyümölcsfagylalt-alappora az olasz fagylaltkészítők körében fogalom. Nem véletlen, hogy a legtöbb olasz fagylalt Aromitalia DPO-val és Aromitalia DBF-fel készül. Az olasz piac hatalmas kínálata mellett ez igen nagy fegyvertény! E piacvezető termékek a fagylaltot egyedülállóan krémessé és testessé teszik, s frissességét napok múltán is megőrzik. Hazánkban az 50 g-os adagolású alapporok terjedtek el a minőségi kézművesfagylaltot előállítók körében, de néhányan már nálunk is 100-as alapot használnak. Az olasz mesterek többsége pedig már a 150 g-os változatra esküszik, mellyel a különböző ízesítésű fagylaltok állaga egységes lesz az alaprecept újraszámolása nélkül is.
2004-ben az évszázados hagyományokat ápoló cég a szokásosnál is több újdonsággal rukkol elő. A Profiteroles Set csokoládés-mogyorós alapban apró töltött profiterol golyókat kínál csokiszószban – ez nem más, mint a hagyományos olasz édesség fagylaltba álmodva. A Variegato Csokis Keksz és a Variegato Csokis Nápolyi tetszőleges alaphoz adható, ropogós újdonságok. Újfajta Variegato Meggy is készült erre a szezonra: karakteres íz, kellemes szín és sok-sok meggydarab jellemzi. A három, legkülönlegesebb új íz pedig a Magyarországon is jól ismert és kedvelt ropogós reggeli gabonapelyheket varázsolja különleges ízű fagylaltalapokba. Az egyik szett malátás búzarudacska-variegátót kínál mogyorós csokoládéalapban, a második zabszemes és gabonás pelyhet vaníliás alapban, a harmadik csokoládés puffasztott rizs-variegátót kekszes fagylaltalapban. Ezek a rostdús finomságok biztosan meghódítják az egészséges táplákozás híveit.
És végül a Gelato Nongelato: egy különleges új alapkeverék, amelyből a szokásos –14 Cº helyett
– 7Cº -on szervírozható fagylalt készül fagylaltgépben. Állaga nem a már ismert melegfagylaltokhoz hasonlít (nem zsíros, nem nehéz), hanem valódi fagylalt-állagú. Fele hideg, dupla élvezet! Garantáltan növeli a forgalmat minden olyan fagylaltozóban, mely már a meleg évszak beköszönte előtt, a torokfájós szezonban is kínálja termékeit a vásárlóknak.
S hogy a szüntelen megújulás első ránézésre is szembetűnő legyen: az Aromitalia az új évezred tiszteletére új köntösbe öltözik, megújult emblémával lép vásárlói elé. A magyar fagylaltkészítők idén először az UKBA kiállítás 208/A standján találkozhatnak az új külsejű, új termékeket és hagyományos finomságokat egyaránt kínáló Aromitaliával. Itt kóstolhatják meg az előző évek nagy sikerű ínyencségeit is: a Giotto szettet (ami nem más, mint kókuszos mandulafagylalt ropogós ostya- és kókuszpehely darabokkal), a Bon-Bon szettet (mely mogyorós csokoládéfagylalt ropogós ostyával és mogyoróval), a Torronét variegato Limoncellóval (mézes mandulafagylalt ropogós citromlikőrös fehércsokoládéval) , a tojáslikőrt narancsos csokoládé-variegátóval, a Bounthyt (kókuszos alapban ropogós csokládédarabokkal), a Coffee Break szettet (kávéfagylalt-alapban ropogós csokoládé és kávébab-darabkákkal). Megismerhetik a parfésütemények készítéséhez ajánlott, kiváló minőségű, egyszerűen használható alapporokat, valamint a moussok, a tiramisú, a sárgakrém, valamint a piskóta, gyümölcskenyér, csokoládétorta készítéséhez kínált alapporokat is. Az UKBÁ-n munka közben figyelhető meg az Aromitalia olasz fagylaltkészítő-mestere, aki jótanácsokkal is ellátja a látogatókat. Az Aromitalia vezérigazgatója, dr. Franco Delamora úr is az érdeklődők rendelkezésére áll a kiállítás egész ideje alatt. A cukrászok és fagylaltkészítők a kiállítást követően előzetesen egyeztetett időpontban saját műhelyükben is kipróbálhatják az Aromitalia alapanyagokat, és kész, személyre szóló, saját vevőkörük ízléséhez igazított recepteket is kapnak az Aromitalia szakembereitől.
Erdős Norbert
- Cikkhez kapcsolódó dokumentum:
- Az aromitalia titkai.pdf
Vissza a cikkekhez