Olasz üzletberendezések

Olasz üzletberendezések

Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt

Olasz kézműves fagylalt

Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé

Olasz kávé

Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.

Fagylaltról, kiállításról

2006.01.30.

Fagylaltról, kiállításról

A Landra 2006. feruári számában megjelent cikk

Nekik: Detroit, Párizs, Frankfurt, Tokio, Genf… Csillogás, pompa, fény, érdekességek. Az autós szakma mindegyik kiállítása jelentős, izgalmas, kihagyhatatlan. A gyártók a különböző kiállításokon mutatják be újdonságaikat.
Nekünk: Rimini. Csillogás, pompa, fény. Minden újdonság egy helyen. Aki számít, ezt nem hagyja ki. Mára vitathatatlanul a rimini SIGEP kiállítás vált a világ legnagyobb és legrangosabb fagylaltkiállításává.
Fagylaltalapanyagok, üzletberendezés, cukrászati gépek és anyagok, csokoládékészítés, dekoráció. A látogatók száma évről-évre közel 10%-al nő, mialatt az évekig jelentős látogatottságú longaronei MÍG kiállítás egyre veszít jelentőségéből, a nagyobb kiállítók folyamatos bojkottja miatt. Kevés az esély a MIG túlélésére - gazdaságtalan volt a cégek számára a két hasonló témájú kiállítás. Úgy tűnik, győz az erősebb: a SIGEP Riminiben.
A gyártók évről évre valami újjal próbálnak előrukkolni - a közönség majd eldönti, hogy a mindennapi életben használhatóak-e. A szakma izgatottan várja: milyen technológiák jelennek meg? Milyen új ízeket találnak ki a legnagyobbak? Mitől lesznek egyre jobbak a fagylaltgépek? Mitől szebbek a fagylaltpultok?
2006-ban a nagynevű-rangú alapanyaggyártók kevés jelentős újdonsággal álltak elő, bár egy-egy új íz természetesen mindenkinél megjelent a palettán. A folytonos megújulásáról, úttörő technológiáiról híres Aromitalia (mely alap-poraival vált piacvezetővé Olaszországban) azonban jövőbe mutató újításaival ismét az alapokhoz nyúl vissza. Az egyik legizgalmasabb a DPO Tuttolatte: egy olyan alap-keverék, amely kizárólag tejzsírokat és tejproteint tartalmaz, növényi eredetű zsiradékot egyáltalán nem. Tudjuk: egyetlen, konyhaművészetéről híres szakács sem használna vaj helyett margarint. A fagylaltkészítésben is így nyernek teret az igényes, természetesebb alapanyagokat kereső mesterek. Nekik ajánlja az Aromitalia ezt az újdonságát. A „régi idők” ízeit idézi, ugyanakkor a híres DPO alapoktól megszokott, utánozhatatlan krémességet, hosszú eltarthatóságot kínálja. Kétféle változata: DPO 100 c Tuttolatte illetve DPO 150 c Tuttolatte.
A másik nagy sikert arató Aromitalia-újdonság a Doppia Base Coctail: alkoholos fagylaltok készítéséhez kifejlesztett, különleges összetételű alapkeverék. Segítségével az alkohol és a cukor egyidejű jelenléte ellenére kitűnően kenhető, krémes, kiegyesúlyozott fagylalt varázsolható. A fagylaltkészítő kiélheti kreativitását, a felnőtt vásárlók pedig nagyra értékelik az alkohollal megbolondított különlegességeket! A tejszármazékok teljes hiánya kiemeli a hozzáadott alkoholos ital ízét, ráadásul ajánlható a tejérzékeny fogyasztóknak is.
Az Aromitalia kétféle új Variegato pasztát is bemutatott: a Galatella egy klasszikus fehércsokoládé variegato. A Cioccoaranciotto különböző ízek harmónikus keveréke: csokoládéval, mogyoróval és kandírozott narancskockákkal csábít különleges alkotások készítésére.
A fagylaltkészítő berendezések terén évekkel ezelőtt elindult a folyamat, amely a kombinált gépek (pasztörizáló és –fagyasztó egyben) térnyerését hozta. Nem csoda, hogy egyre kedveltebbek: kis helyigényűek, jelentősen spórolnak a villamosenergiával és a vízzel. A régi rendszerű főző – érlelő – fagyasztó hármas helyett csupán egyetlen gépre, abban egyetlen kompresszorra, egy motorra, egy elektronikára van szükség. Az alaplé felfőzése az ízesítővel együtt, a gép fölső üstjében történik, majd az alsó üstben hűl le a fagylalt, miközben a felső üstben már főhet a következő adag.
Izgalmas fejlemény, hogy a Coldelite fagylaltgépek (a Carpigiani gyártójának kombinált gépei) az idei évtől megkapták a Carpigiani méltán híressé vált RTX technológiáját az eddig alkalmazott Labotronic technológia helyett. A Coldelite Compacta RTX-el szintén Riminiben találkozhattunk először. A készülő fagylalt paramétereit elektronikusan érzékeli, lehetőséget ad arra, hogy akár csupán a maximális mennyiség 1/3-át tegyük gépbe, valamint különbözö konzisztenciájú vizes, vagy tejes fagylaltokat is ideálisra fagyaszthassunk. Megnövelt méretű kiömlőnyílás - még gyorsabb kiengedés: kevésbé olvad meg az elkészült fagylalt, s napi szinten jelentős munkaidőt takaríthatunk meg. A gépre szerelt zuhannyal gyorsan és hatékonyan mosható. Aki régi magyar géppel, vagy függőleges üstű géppel dolgozik, el sem tudja képzelni, mennyivel kényelmesebb a gép szétszerelése nélkül átmosni néhány pillanat alatt. A Coldelite a német piacon már eddig is piacvezető volt a kombinált gépek között. Valószínűleg az újításoknak köszönhetően még több hívet szerez magának hazánkban is.
Riminiben sok fagylaltos standon találkozhattunk Bocchini pultokkal. A kiállító cégek szívesen használják termékeik igényes bemutatására a Bocchini pultjait. Saját standjukon egy különleges modul-rendszerű, egyszerű, gazdaságos, de igényes üzletberendezést mutattak be, valamint Castalia fagylaltpuljaiknak egyenes üveggel kialakított új változatát. Nagy sikert arattak összeépíthető süteményes és fagylaltpultjaik, amelyek közül magyar cukrászdák is találtak már az igényeiknek megfelelőt.
Irinox sokkolók és tárlóhűtők szinte minden standon szerepeltek. A világ első számú sokkoló-hűtő gyártója szponzorálta a SIGEP-en megrendezett Fagylalt Világkupát is, így minden csapat megtapasztalhatta, miért választják a világon a legtöbben az Irinox sokkolóit.
Az üveges vitrinek és háttértároló hűtők kínálata is tovább bővült: a Tekna Line mérnökei újfajta gépészeti megoldásokkal, és számos új design elemmel jelentek meg.
Ahogyan az autósok számára a magyar Autószalon hozza el a világújdonságokat, úgy nekünk, magyar fagylaltkészítőknek az UKBA kiállítás nyújt lehetőséget arra, hogy itthon is bemutassuk és testközelből megismerjük a piac újdonságait. A cikkünkben bemutatott alapanyagokat és berendezéseket a Dolce Veneto Kft. munkatársai, és az olasz gyártócégek képviselői ismertetik meg február 19-étől 21-éig. Szeretettel várjuk a valódi kézműves fagylalt iránt érdeklődőket az UKBA „A” pavilonjának 212/c standján. A kiállításon megrendelt gépekre 5 % kedvezményt adunk, a kiállított gépekre további 5 %-ot.

Erdős Norbert

Cikkhez kapcsolódó linkek:
Fagylaltról, kiállításról cikk a Landra honlapján
Cikkhez kapcsolódó dokumentum:
Fagylaltrol, kiallitasrol a Landra 2006. februari szamaban.pdf

Ajánlatot kérek

Kínálatunkból

FB De Ranieri Azzurra fagylaltpult

FB De Ranieri Azzurra fagylaltpult
Ezt keresem:
Hol szeretnék keresni?Keresem

Hírlevél

Nevem:

E-mail címem:


Feliratkozom

Szeretnék leiratkozni
Amit kínálunk: vendéglátóipari üzletberendezés - legyen az kávézó, fagylaltozó, cukrászda, büfé berendezése. Az olasz kézműves fagylalt készítéséhez szükséges fagylaltgép, fagylaltpult, sokkoló hűtő, valamint fagylaltalapanyag választékunk egyedülállóan széles. Már üzlete megnyitása előtt tanácsokkal látjuk el Önt. Tegye fel kérdéseit - akár a kézműves fagylalt készítésével, akár gépeinkkel kapcsolatban. Kérjen ajánlatot tőlünk!
GEMM FB de Ranieri Bravo TeknaLine Filicori-Zecchini La Spaziale MB seats