Olasz üzletberendezések

Olasz üzletberendezések

Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt

Olasz kézműves fagylalt

Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé

Olasz kávé

Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.

Miért érdemes a kézműves fagylaltokat forgalmazni?

2010.06.08.

Miért érdemes a kézműves fagylaltokat forgalmazni?

A Kulinárium című szaklap 2010. júniusi számában megjelent cikk

A magyar fagylaltos piac az utóbbi néhány évben - a válság ellenére, vagy talán épp azért - az egyre jobb minőségű kézműves fagylaltok felé mozdult el. Egyre több vendéglátóüzlet ismeri fel a minőségi fagylalt forgalmazásában rejlő nagyszerű üzleti lehetőséget. Talán épp azért, mert a fogyasztók egyre jobban meggondolják, hogy mire adják ki a pénzüket: egy átlagos vagy gyenge minőségű termék nem ad akkora plusz-élményt a fogyasztónak, hogy arra érdemes legyen költenie. Egy gazdagon díszített, ínycsiklandó finomságokkal teli fagylaltpult előtt azonban még ma is nehezen mennek el vásárlás nélkül.

De milyen az igazán jó fagylalt? Természetesen jó ízű - mellékízektől mentes, benne a valódi gyümölcs, valódi csokoládé, vanília íze érezhető, annak köszönhetően, hogy igazi gyümölcsökből, olajos magvakból, párlatokból készül (nem pedig aromákból és mesterséges adalékokból). De az íz mellett ugyanolyan fontos a megfelelő állag is: a valódi, olasz kézműves fagylalt állaga krémes, testes, nem folyik, nem olvadozik a pultban és a tölcséren.

Az ilyen fagylalt előállítása természetesen többe kerül, mint ha valaki fagylaltporból állítana elő egy fagylaltnak nevezett valamit… De hogy tisztában legyünk az arányokkal: aki adagonként kb. 20 Ft-tal magasabb bekerülési költségű fagylaltot állít elő, az nem 20 Ft-tal adhatja drágábban a vevőknek, hanem akár kétszeres, háromszoros áron is elkel a készterméke! A vásárlók ugyanis hajlandóak jóval többet fizetni a jó minőségű fagylaltért. A különbség már a pultban is, szemmel látható!

Van még egy érdekes szempont, amit érdemes figyelembe venni, amikor kialakítjuk fagylaltozónk kínálatát: minél több fagylaltízt kínálunk a pultban, minél nagyobb és szebb a fagylaltpultunk, annál több pénzt fog elkölteni nálunk a vevő, mert nem elégszik meg egy alapíz kiválasztásával, hanem a szokásos csoki-vanília-eper mellé választ valamilyen különlegességet is.

Az olasz alapanyaggyártók termékfejlesztései ebben az elmúlt néhány szezonban arra irányultak, hogy a fagylaltkészítők a lehető legkiválóbb minőségű terméket készíthessék, de lehetőleg egyre egyszerűbben. Mi a VENETO Kft., az Olaszországban piacvezető fagylaltalappor-gyártó céget, az Aromitaliát képviseljük Magyarországon. Kínálatunkban a legmagasabb minőségű, 165-ös adagolású alapporok éppúgy megtalálhatóak, mint a csak víz hozzáadásával készítendő "Semplicemente" termékek.

A ropogós és krémes variegátók elterjedése izgalmassá, érdekessé teszi a fagylaltokat, és lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a fagylaltkészítő kiélhesse kreativitását, kialakíthassa a csak rá jellemző, egyedi ízkombinációkat. A mi kínálatunkban kekszes, mogyorós, pisztáciás, amarettós, limoncellós készítmények éppúgy megtalálhatóak, mint a Kellog´s egészséges reggeli ropogtatóinak fagylaltba álmodott változatai.

Elterjedőben van az egy adagos, akár sétálva megehető vagy hazavihető parfékelyhecskék és parfésütemények divatja, melyekhez mi is kínálunk alapanyagokat a vevőinknek.

Az éttermi gasztronómia és a cukrászdák számára az Aromitalia "Per Piacere" termékcsaládját ajánjuk, mely egyszerűen elkészíthető olasz desszertekhez ad alapanyagokat nagy választékban (tiramisú, profiterol, bonet, Creme caramel, muffin, linzer alappor, stb.). Ez a termékcsalád az egyik legfontosabb újdonságunk az idei szezonban. Ezen kívül cukrászkrémek ízesítéséhez is ajánlunk ízesítő pasztákat.

Legnépszerűbb fagylaltízeink a Giotto (mely a Raffaello-golyók ízvilágához hasonlít), a Scottish Cookies, azaz skót keksz-szett, valamint a csokoládé, mely egészen különleges minőségű csokoládéfagylalt készítését teszi lehetővé. Jelentős sikerre számítunk az Olaszországban már nagy áttörést jelentő alkoholos fagylaltalapunktól, mely lehetővé teszi, hogy a fagylaltkészítő bármilyen alkoholos italt belekeverjen a fagylaltjába, anélkül, hogy fel kellene áldoznia a fagyi krémes, testes állagát. Csak a fantázia szabja meg, hogy valaki tokaji aszúval vagy kecskeméti barackpálinkával készít-e fagyit ennek az alapnak a segítségével!

Erdős Norbert
www.veneto.hu

Cikkhez kapcsolódó dokumentum:
Kulinarium cikk tordelve.pdf

Ajánlatot kérek

Kínálatunkból

La Spaziale S40 kávégép

La Spaziale S40 kávégép
Ezt keresem:
Hol szeretnék keresni?Keresem

Hírlevél

Nevem:

E-mail címem:


Feliratkozom

Szeretnék leiratkozni
Amit kínálunk: vendéglátóipari üzletberendezés - legyen az kávézó, fagylaltozó, cukrászda, büfé berendezése. Az olasz kézműves fagylalt készítéséhez szükséges fagylaltgép, fagylaltpult, sokkoló hűtő, valamint fagylaltalapanyag választékunk egyedülállóan széles. Már üzlete megnyitása előtt tanácsokkal látjuk el Önt. Tegye fel kérdéseit - akár a kézműves fagylalt készítésével, akár gépeinkkel kapcsolatban. Kérjen ajánlatot tőlünk!
GEMM FB de Ranieri Bravo TeknaLine Filicori-Zecchini La Spaziale MB seats