
Olasz üzletberendezések
Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt
Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé
Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.
Fagylaltalapanyagok

Mitől olyan finom Olaszországban a fagyi?
AZ olaszok ismerik a jó fagylalt titkát: évszázados hagyományok, természetes alapanyagok, a legmodernebb technológia. És ami nem titok: Olaszországban a legtöbb fagylaltalapport az Aromitalia gyártja. Tejesfagylalt-alappora és gyümölcsfagylalt-alappora az olasz fagylaltkészítők körében fogalom. Az Aromitalia DPO és Aromitalia DBF, ezek a piacvezető termékek a fagylaltot egyedülállóan krémessé és testessé teszik, s frissességét napok múltán is megőrzik
Az Aromitalia az egyik leghosszabb múltra visszatekintő olasz fagylaltalapanyag-gyártó, gyökerei a 20. század első éveire nyúlnak vissza. Az Aromitalia márkanév 1942-ben jelent meg. A cégalapító Ferrero családnak ma már negyedik generációja dolgozik azon, hogy termékeik minősége méltó legyen a tradícióhoz.
Magyarországon a jobb fagylaltok 50-es alappal készülnek, azaz 1 l tejhez az 50-es alapporból 50 g-ot adunk: állaga krémes, testes, selymes lesz, sokáig eltartható. Az Aromitalia azonban az 50-es mellett még bonyolultabb összetételű, még jobb eredményt adó, 100-as alapokat is kínál már Önnek - ha valóban olyan jó fagylaltra vágyik, mint az olasz fagylaltkészítők művei. Sőt - kívánságra akár csúcsminőségű, 150-es alapokat is szállítunk. Így Ön folyamatosan továbbléphet, s vevőinek egyre finomabb ínyencségeket készíthet, Olaszország piacvezető fagylaltalapjával.
A jó fagylaltnak persze nem csak az állaga, hanem az íze is ugyanolyan fontos. Ezért készülnek az Aromitalia ízesítőpaszták valódi, friss gyümölcsből, szárított magvakból, párlatokból és más természetes anyagokból, s a hagyományos ízek mellett számos ínyencséget is kínálnak.
A legsikeresebb fagylaltízeink: Giotto szett (kókuszos mandulafagylalt ropogós ostya- és kókuszpehely darabokkal), Bon-Bon szett (mogyorós csokoládéfagylalt ropogós ostyával és mogyoróval), Torrone variegato Limoncellóval (mézes mandulafagylalt ropogós citromlikőrös fehércsokoládéval), Bounthy (kókuszos alapban ropogós csokládédarabok), Coffee Break szett (kávéfagylalt-alapban ropogós csokoládé és kávébab-darabkák), Tojáslikőr Narancsos csokoládé-variegátóval, és talán a legkülönlegesebb, az Ibolya - mely torinói specialitás, Sissi királyné kedvenc fagylaltja volt.
A 2004-es évben bevezetett, akkor még újdonságnak, ma már jól bevált ínyencségnek számító ízeink: Profiteroles Set (csokoládés-mogyorós alapban apró töltött profiterol golyók csokiszószban), Variegato Csokis Keksz és Variegato Csokis Nápolyi, melyek tetszőleges alaphoz adható, ropogós finomságok. Újfajta Variegato Meggy: karakteres íz, kellemes szín és sok-sok meggydarab. A jól ismert és kedvelt ropogós reggeli gabonapelyhek különleges ízű, fagylaltalapokba készült változatai: az egyik szett malátás búzarudacska-variegátót kínál mogyorós csokoládéalapban, a második zabszemes és gabonás pelyhet vaníliás alapban, a harmadik csokoládés puffasztott rizs-variegátót kekszes fagylaltalapban. Rostdús finomságok az egészséges táplákozás híveinek.
2005-ben újabb finomságok érkeztek: a frissítő Caribe - egy trópusi gyümölcsökből készült koktél, az ínycsiklandó tejszínes őszibarack - mely a gyümölcsfagyik rajongóit éppúgy rabul ejti, mint a tejszínes különlegességek kedvelőit, és Csokoládés Charlie mennyei csokifagylaltja - egy csokoládéfagylalt, amely minőségi kakaóporral és valódi csokoládéval készül.
A 2006-os szezon újabb különlegességeket hozott, melyek segítségével a fantáziadús fagylaltkészítők egyedi finomságokat készíthetnek: Galatella - egy klasszikus fehércsokoládé variegato, és Cioccoaranciotto - csokoládé, mogyoró és kandírozott narancskockák harmónikus variegato-keveréke: ebben aztán tényleg benne van minden, mi szem-szájnak ingere!
A 2007-es évben az Aromitalia új telephelyre költöztette gyárát. A költözés, valamint legfőbb erősségének, az alapoknak a tökéletesítése fémjelezte ezt a szezont. Új ízek ebben az évben nem születtek.
Annál inkább a 2008-as szezonban, amikor rengeteg újdonsággal rukkolt ki a cég. Az új ízek: gyömbér, tejkaramella, egy megújult, a korábbinál is finomabb tiramisú - Tiramisú Oro néven, és skót keksz. Nagy jelentőségű újítást jelentett a kiegyensúlyozott paszták megjelenése. Ezek az anyagok lehetővé teszik, hogy ne kelljen jól bevált alapunkat minden egyes ízhez hozzáigazítanunk - a kiegyensúlyozott pasztákkal dolgozva a fagylaltpultunkban sorakozó minden fagylalt egyformán krémes, testes lesz, anélkül, hogy számolgatnunk, matekoznunk kellene az alap korrigálása érdekében. Egyetlen, egységes alappal dolgozva munkánk sokkal gyorsabb, egyszerűbb.
Azok pedig, akik nem ragaszkodnak a hagyományos, kézműves fagylaltkészítéshez, még ennél is egyszerűbben dolgozhatnak a komplett porok segítségével, melyből szintén 13 féle íz készül.
Nem véletlen tehát, hogy az olasz fagylaltkészítők az Aromitalia termékeit választják. Próbálja ki Ön is a valódi olasz fagylalt minőségét garantáló alapanyagokat. Saját műhelyében bemutatót tartunk, és személyre szóló, vevőkörének ízléséhez igazított recepteket is készítünk Önnek.
Évszázados hagyományok, természetes alapanyagok, a legmodernebb technológia. A jövő fagylaltja.