Olasz üzletberendezések
Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!
Olasz kézműves fagylalt
Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.
Olasz kávé
Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.
Az Év Fagylaltja 2011
2011.06.06.
Ma rendezték meg az idei Fagylaltversenyt
A 14. alkalommal megrendezett versenyre ismét a Zila Cukrászdában került sor. A kötelező íz a gesztenye volt, és minden versenyzőnek egy szabadon választott fagylaltot is kellett készítenie. 80 nevezést fogadott el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A versenyfagylaltokat szakmai zsűri, közönség zsűri, és gasztro média-zsűri is bírálta, ez utóbbit Segal Viktor, Magyarország egyik legjobb séfje, Stahl Judit televíziós gasztronómus, Kádár Móni a HVG-től, és Orisek Andrea a Nők Lapjától alkotta.
A versenyművek közt számos, igazán szép, ízlésesen díszített, és megfelelő állagú fagylaltot láttunk. Sajnálatos, hogy a fagylaltpultok közt olyan is volt, amelyben a fagyik olvadoztak, vagy annyira bepárásodott az üveg, hogy szinte nem is látszottak benne a nagy műgonddal elkészített alkotások. És sajnos idén is elindult jó néhány olyan versenyző, aki túlzásba vitt díszítéssel nyomta agyon a fagylaltját... Láttunk példát rossz állagú, összeesett - tehát hibás receptúrájú fagylaltra is.
A szabadon választott ízek közül a narancsos csokoládét, nutellás epret, a szedres rizskoch-fagyit, a Mojito-fagyit, barackos túrótortát, mocchachinót, meggyes-mákos linzert, csokis nápolyis limoncellót tudtuk megjegyezni. A fantázianevek nem mind sikerültek jól: volt például fahéjas grízvarázs és keleti ízvarázs... a Mária Terézia fagylaltról el sem tudtuk képzelni, vajon milyen ízű lehet...
Többszörös kupagyőztes partnerünk, a Violetta cukrászda idén is remekül szerepelt. Látványos és finom gesztenyfagylaltjuk és szabadon választott versenyművük, a "Kókuszdesszert" idén ezüst érmet hozott. Büszkék vagyunk rá, hogy a Violetta tulajdonosa, Kis Attila idén már a mi csapatunkat is erősíti: az Aromitalia fagylaltalapanyagok forgalmazását segíti! Gratulálunk neki is, és Kis Attilánénak is a az évről évre egyformán magas színvonalú versenyfagylaltokhoz!
A 2011-es Év Fagylaltja kupát Sík Richárd nyerte el, az ő műve a diós-mézes körte volt - gratulálunk neki! A gesztenyefagylaltok közül a csákvári Csuta cukrászda művét választotta győztesnek a zsűri - tavaly ő nyerte el az Év Fagylaltja kupát, így az ő idei aranyérme különösen szépen csillog! Természetesen neki is gratulálunk.
Vissza a cikkekhez