Olasz üzletberendezések

Olasz üzletberendezések

Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt

Olasz kézműves fagylalt

Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé

Olasz kávé

Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.

Hol van még a tavasz?!

2009.02.17.

Hol van még a tavasz?!

És mégis, a fagylaltkészítőknek ideje felébredni a téli álomból…

A magyar cukrászdák, fagylatozók hagyományosan lehúzzák a rolót fagylaltpultjaikon a hideg évszak érkeztével. Nincs ez mindenhol így. Az olaszok (jó, jó…náluk a fagylaltfogyasztás létszükséglet...), de tényleg, ott ma már nem következik az őszi-téli időből automatikusan, hogy bezárnak a fagylaltozók.

Mivel cégünk nem csak az egyik piacvezető olasz fagylaltalapanyag gyártójának képviselője, hanem egy bevásárlóközpontban üzemelő fagylaltozó tulajdonosa is, mi télen is kiszolgáljuk vevőinket kedvenc édességükből. Eleinte viccesnek találtam, hogy vannak vásárlóink, akik kesztyűben és télikabátban is ugyanolyan lelkesen fagylaltoznak, mint nyáron, de ma már inkább büszkeséggel tölt el, hogy olyan jó a termékünk, hogy legyőzi a sok évtizedes beidegződéseket, és fő szezonon kívül is megtalálja vevőkörét.

De mit tehet, akinek nem bevásárlóközpontban van a fagylaltozója? A hóborította utcáról csak nem fognak betérni a vendégek egy kis fagyira?

Talán ezen a héten még nem. De ne feledjük: két hét múlva itt a március. Bár vannak ellenkező híresztelések, de lehet, hogy még az idén is eljön egyszer a tavasz…Mi, akik egész évben nyitva tartunk, évről évre tapasztaljuk, hogy ha a mínuszok még nem is múlnak el véglegesen, a március meghozza az áttörést: a fagylaltot szerető ínyencek már nem bírnak tovább várni kedvenc édességükre, és tömegesen fagylaltozni kezdenek a március beköszöntével.

Azt tanácsoljuk tehát, hogy minden olyan cukrászda, fagylaltozó, amely büszke terméke minőségére, lepje meg az idén már hamarabb, a valódi szezon kezdete előtt vendégeit egy kis fagyival. Kezdje el hamarabb árulni a fagylaltot, mint a többi évben szokta. És természetesen erre ne felejtse el felhívni vendégei figyelmét sem. „Nálunk már nyár van! Üzletünkben már most is fagyizhat…” - egy efféle figyelemfelkeltő tábla, felirat az üzletben sikerrel indíthatja be a vevők nyálelválasztását…

Az addig hátrelévő hetekben pedig ne felejtsünk el számot vetni tavaly elért eredményeinkkel, kitűzni az új szezonban elérendő célokat.

Sokan félnek a gazdasági válság hatásaitól. Egy megnyugtató hír az ő számukra: a felmérések szerint válság idején sem csökken pl. a csokoládé eladása. Megérne egy mélyebb kutatást, hogy rájöjjünk, miért - mikor a családok igyekeznek visszafogni a kiadásaikat. Ám úgy tűnik, a nehéz időkben még fontosabb nekik, hogy egy kis édességgel megvigasztalják, megjutalmazzák magukat…

Legyünk tehát bizakodóak, és egyben harcra készek. Talán az idén többet kell dolgoznunk a vevők megszerzéséért, talán még jobb minőséget kell kínálnunk nekik, mint eddig, hogy beadják a derekukat.

Ne felejtsük azt a már sokat idézett tanulmányt, mely szerint az eladott fagylalt mennyisége 30 %-ban függ attól, hogy hol helyezkedik el az üzlet, 30%-ban attól, hogy milyen a fagylalt megjelenése, ehhez természetesen hozzátartozik az is, hogy milyen az üzlet megjelenése, és milyen a fagylaltpult, melyből kínáljuk. 30%-ban függ a forgalom a minőségtől, és 10%-ban befolyásolják a vendéget az egyéb tényezők, hogy válság van-e, vagy zivatar, elég kedvesen mosolyog-e a pultos lány…

Fontos - Magyarországon is beigazolódott - tapasztalat, hogy ahol a kisebb fagylaltpultot 18, 20 24 tégelyesre cserélik, duplájára nő a forgalom, úgy hogy a kiadott tölcsérek száma nem változik. Ennek az az oka, hogy aki addig csak egy gombóc csokit vagy vaníliát vett, nem tud ellenállni a nagyobb pultban sorakozó különlegességeknek, az eddigi egy-két gombóc mellé kér raffaellót, mentát, skót kekszes ízesítésűt is…

Ráadásul egy új, a réginél jobban működő pult hűtése mindenhol állandó hőmérsékletet biztosít, a leolvasztást észrevétlenül végzi, anélkül, hogy a fagylaltokat megolvasztaná - így fagylaltjaink sokáig szépek, frissek maradnak, még többen állnak meg a pultunk előtt, többet vesznek termékünkből.

Már az első szezonban visszajön az új pult ára.

Ha nem vagyunk maradéktalanul elégedettek eddigi fagylaltunk minőségével, itt az idő, hogy változtassunk - ha a nehezedő gazdasági helyzetben meg akarjuk fogni a vevőket, jobb fagylatot kell kínálnunk nekik. A jó fagylalthoz jó alapanyagok kellenek, még ha emiatt drágábban kell is adni termékünket. Cinikus lenne azt mondani, hogy ilyen áremelkedések mellett úgysem tűnik fel a vevőknek… Inkább úgy fogalmazzunk, hogy természetes, hogy a zuhanó forintárfolyam, a válsággal küzdő gazgaság kihat a mi árainkra is - emeljünk! És még van annyi idő szezonkezdésig, hogy kipróbáljuk az eddiginél jobb minőségű alapanyagokat, kidolgozzuk új receptúránkat. Ebben egyébként én és munkatársaim készséggel segítünk Önnek is - kérje segítségünket honlapunkon, az „Ajánlatot kérek” gombra kattintva, vagy keresse forgalmazóinkat: a dél-dunántúli régióban, Kaposváron várja jelentkezését Horváth M. István (Teleki u.11., tel.: 20/983-7613). Kelet-Magyarországon, Debrecenben a Gastro-Gelato Kft., Kovács János (tel.: 30/249-3004). Észak-Dunántúlon pedig, Tatabányán a Sesame Trade Kft., Tóth Zoltán (tel.: 30/627-2724).

Ha Ön eddig hideg eljárással készítette a fagylaltot, nem árt, ha tudja: a pasztörizálás az elkészült fagylaltot homogénebbé, teltebbé, és nem utolsósorban higiénikusabbá teszi. (Persze hideg eljárással is készíthetőek kitűnő fagylaltok. De a minőségi előrelépés egyik járható útja a főzött fagylaltra való átállás.)

A felfőzött, vagy hidegen elkészült alaplevet folyamatos keverés és hűtés közben kell fagylalttá fagyasztani. A fagylaltgép keverőlapátjainak megfelelő erővel kell egyenletesen lekaparniuk az üst faláról a jégkristályokat, majd átforgatva, levegőt juttatni közéjük. Az elkészült fagylaltot minél gyorsabban, maradék nélkül kiadni. Szerencsés esetben egy-egy fagyasztás nem tart tovább 7-9 percnél. A régebbi vízszintes üstös magyar gépeknél az üst olyan keskeny és hosszú, hogy a kisebb centrifugális erő miatt a fagylalt kevésbé lesz krémes, ráadásul az elkészültnek vélt fagylalt eleinte hígan, majd egész fagyosan jön ki a gépből, bonyolult csavaros ajtólevétel után a kihúzott lapátra ragadt fagylalt viszont megfelelően kemény (ilyennek kéne lenni az egésznek). Nem árt elgondolkodnunk ebben az esetben, hogy korszerűbb fagylaltgépre álljunk át az új szezontól - azaz most rögtön.

A pasztörizálás és fagyasztás történhet két külön berendezésben, vagy a ma már elérhető kombinált gépekben is. A kombinált gép általában jóval olcsóbb mint egy pasztörizáló és egy sima fagyasztó, kevesebb helyet foglal, lényegesen kevesebb energiát fogyaszt, és minden egyes fagylaltot a karakterének megfelelően lehet bekeverni, így akár többféle recepttel is lehet dolgozni. Az elkészült fagylalt a zárt rendszernek köszönhetően a lehető leghigiénikusabb.

Ha megfontolja gépei, üzletberendezései cseréjét, ismét arra biztatom, tegye fel kérdéseit nekünk. Segítünk meghozni Önnek a legjobb döntést. Honlapunk jobb oldalán, az „Ajánlatot kérek” gombra kattintva ezügyben is megkereshet, és a néhány sorral korábban felsorolt forgalmazóink is várják hívását.

Akár új gépekre való átállás mellett döntünk, és a régieket eladjuk, akár maradunk az eddigi minőségnél - a fagylalttermelés megkezdéséig át kell néznünk alaposan gépparkunkat. Célszerű az apróbb karbantartásokat is most elvégeztetni az üzletünkben.

Olvastam egy elgondolkodtató cikket a minap. A világ, amiről szól, elég messze van a mi kis fagylaltozóinktól, hisz egy olyan felmérést mutat be, amit az IBM és más óriáscégek vezetőinek körében végeztek. Arra volt kíváncsi a kutató, hogy ezek a vállalatvezetők mit várnak, milyen változásokra számítanak az elkövetkező egy-két évben.

A vezérigazgatók 83%-a úgy nyilatkozott, hogy a vásárlók a döntéseiket nagyon másképp fogják meghozni ezentúl, mint a korábbi években. Ezért azok a cégek fognak talpon maradni, akik hamar, a többiek előtt tudnak alkalmazkodni a változásokhoz.

Ezt pedig már nekünk is érdemes megszívelnünk: egy fagylaltozót ugyanolyan előrelátóan kell „kormányozni”, mint egy országot vagy egy nagyvállalatot. Ha képesek vagyunk megújulni ebben a változó világban, és a változások élére állni, legyőzhetjük a nehézségeket, és legyőzhetjük a szomszédban munkálkodó konkurensünket is.

Sikeres ébredést kívánok hát, megújulást az új szezonra. Ki tudja, talán az idén nem is lesz tavasz…a hideg tél után rögtön beköszönt ránk a nyár!




Ajánlatot kérek

Kínálatunkból

Gelita TRT 30 kombinált mechanikus fagylaltgép

Gelita TRT 30 kombinált mechanikus fagylaltgép
Ezt keresem:
Hol szeretnék keresni?



Keresem

Hírlevél

Nevem:

E-mail címem:


Feliratkozom

Szeretnék leiratkozni
Amit kínálunk: vendéglátóipari üzletberendezés - legyen az kávézó, fagylaltozó, cukrászda, büfé berendezése. Az olasz kézműves fagylalt készítéséhez szükséges fagylaltgép, fagylaltpult, sokkoló hűtő, valamint fagylaltalapanyag választékunk egyedülállóan széles. Már üzlete megnyitása előtt tanácsokkal látjuk el Önt. Tegye fel kérdéseit - akár a kézműves fagylalt készítésével, akár gépeinkkel kapcsolatban. Kérjen ajánlatot tőlünk!
GEMM FB de Ranieri Bravo TeknaLine Filicori-Zecchini La Spaziale MB seats