Olasz üzletberendezések

Olasz üzletberendezések

Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt

Olasz kézműves fagylalt

Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé

Olasz kávé

Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.

Lágyfagylaltot áruljak karos fagylaltgépből, vagy olasz fagylaltot fagyipultból?

2009.04.16.

Lágyfagylaltot áruljak karos fagylaltgépből, vagy olasz fagylaltot fagyipultból?

Érvek, ellenérvek mindazoknak, akik most vágnak bele a fagylaltárusításba

Az utóbbi egy évben látványosan megnőtt az érdeklődés a viszonylag kis beruházást igénylő karos fagylaltgépek iránt. Józan paraszti ésszel végiggondolva az okokat, könnyen beláthatjuk, hogy országunk gazdasági helyzete a vendéglátósok pénztárcáját sem kíméli… Aki korábban megengedhette magának, hogy egy kicsit több pénzt forgasson vissza a nyereségéből az üzletbe, és a jövőbeli nagyobb haszon kedvéért jobb minőségű, drágább gépeket szerezzen be - ma az is kétszer-háromszor meggondolja, mielőtt beruházásba kezd.

Ezért többen fordultak e felé az egyszerű forgalomnövelő eszköz felé. Egyetlen gépet beszerezve, általában hidegen bekevert, porból készült lágyfagylaltot kínálnak vevőiknek. Ez többnyire vanília és csokoládé ízben készül, a kicsit drágább gépek pedig maximum 3 féle ízesítésű csíkot is húznak a fagylalt oldalára. Szaktudást, új munkaerőt többnyire nem igényel egy ilyen készülék üzembe állítása. A kínált termék nem túl fantáziadús, egyedinek semmiképp sem mondható - kevesebb az esélye, hogy törzsvevőkör alakulna ki a minden sarkon ugyanolyan ízű (már gyerekkorunkban is kapható) lágyfagylalt kedvéért. Mégis van létjogosultsága - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a „mekiben” kapható öntetes fagylaltok kelendősége… A lágyfagylalt, úgy tűnik, reneszánszát éli.

Ámde…én mégis megfontolásra ajánlom Önnek a következőket. Ha Ön már létrehozott, sikerre vitt egy vendéglátással foglalkozó üzletet, akkor nyilván nem tartja elhanyagolható szempontnak üzlete jó hírnevét, a vendégek szeretetét, elismerését. Egy kávézó, bár, presszó, cukrászda, pizzéria renoméját nemigen növeli egy tucattermék bevezetése. Plusz bevételhez juttatja ugyan a tulajdonosát, de vajon ad-e hozzá bármi pluszt az üzlet színvonalának megítéléséhez, ha egy átlagos minőségű, egyedi terméktulajdonságot nem hordozó desszertet kezdünk kínálni vevőinknek? Nem választanak-e inkább egy ipari jégkrémet, amit lépten-nyomon reklámoznak a nemzetközi jégkrémgyártók? Vagy egy szelet csokoládét? Az ugyanolyan kevéssé egyedi, de sokkal nagyobb marketingtámogatást kap… Vagy pláne nem fognak-e inkább átszokni a közelben valódi fagylaltot árusító másik vendéglátóshoz?

Na de miben jobb a fagylaltpultból árusított olasz fagylalt? Lássuk, milyen érvek szólnak mellette. Kézenfekvő, hogy sokkal finomabb. Aki valaha is kóstolt már igazi olasz fagylaltot, tudja, miről beszélek. Az olasz kézműves fagylalt lágy, krémes, de ugyanakkor testes is. Érződik benne a gyümölcs, a tejszín, a csokoládé valódi íze. Nem aromákból készül, hanem igazi finomságokból, ennek megfelelően az eperfagyiban eperdarabok vannak, a legújabb trend szerint készíthetünk ropogós csokidarabokkal, keksszel, nápolyival kevert fagylaltokat. Nem kezd el csöpögni a első nyalat után, hanem tartása van, hisz kevesebb a levegőtartalma is a lágyfagylaltnál.

A legkisebb, ajánlott fagylaltpult általában 12 tégelyes. Tizenkét különböző ízzel csábítja a pult előtt elsétálókat. A bámészkodók nem egy zörgő-zúgó fagylaltgépet látnak, hanem magát az ínycsiklandó finomságot, ami ott tornyosul, szinte kelleti magát a vevőjelölt orra előtt. Aki elcsábul, az a hagyományos csoki-eper-vanília-citrom ízek mellett még 8 más ínyencséget választhat. És választ is - a tapasztalatok egyértelműen bebizonyították, hogy szinte minden vevőnek van egy kedvenc alapíze, de mellé szívesen választ másodiknak, harmadiknak valami különlegességet.

Tehát jelentősen nagyobb lesz a vevők száma is, és az egy vevőre jutó vásárlás összege is.

De már hallom is az ellenérveket: „Nálunk nem dolgozik cukrász, megéri ezért új, szakképzett (=drága) munkaerőt alkalmazni?”… „A mi üzletünk nem elég nagy ahhoz, hogy beférjen egy fagyipult…” „A fagylaltkészítő műhely túl nagy helyet igényel, nagy átalakításokat…” „A kézműves fagylaltkészítés túl bonyolult, én soha nem tudnék olyan finom fagyit csinálni, mint az olaszok…”

Lássuk tehát a tényeket. Mi kell a valódi, olasz kézművesfagylalt készítéséhez?

Szükség van egy megfelelő minőségű fagylaltgépre, ami ideális esetben pasztörizál is, mert a főzött fagylalt mindig sokkal jobb minőségű, mint a hidegen kevert. (Igaz, ma már kaphatóak olyan fagylaltalapanyagok, amelyekkel a hideg eljárás mellett is nagyon finom, lágy, krémes lesz a termékünk.) Egy ilyen fagylaltgép helyigénye kevesebb, mint 1, azaz egyetlen négyzetméter!

Kell egy legalább 12 tégelyes fagylaltpult, aminek megfelelő a hűtéstechnikája, a fagylaltok szép tartását megőrzi, egyeneletesen hűt a pult minden részén, lehetőleg nem kell leolvasztáskor kivenni belőle a fagylaltokat. A pultok mérete változó, de kb. 1,2 x 1,2 méteres, vagy annál kisebb is lehet.

Ezen kívül szükséges egy háttértároló hűtő, amiben az elkészült, de még pultba nem kerülő fagylaltokat elhelyezhetjük. Ez a műhelyben 70 x 70 cm-t foglal el (12 tégelyes pult mellett ekkora hűtő elegendő).

Önnek már csak egy asztalra, egy kismérlegre, és egy botmixerre van szüksége, és indulhat a kézműves fagylaltgyártás!

És persze kell egy munkatárs, akinek egyáltalán nem kell cukrászmesternek lennie. Elegendő, ha a technológiai előírásokat és a receptúrákat pontosan betartja. A fagylaltból legnagyobb forgalmat elérő vevőink között van, aki közgazdász végzettségű, a reklámszakmából nyergelt át. Van, aki virágkötő volt korábban, autószerelő, vagy angoltanár… Ők mindannyian megtalálták a számításaikat a kézműves fagylalt árusításával. Hogyne sikerülne akkor egy vendéglátóüzletet működtető szakembernek?!

Hogy mindez túl nagy befektetés? Túl nagy lépés válság idején egy átlagos vendéglátósnak? Egyáltalán nem csodálkozom az Ön félelmein. De kérem, próbálja meg higgadtan végiggondolni. Mi lesz az a termék, amiről könnyebben lemond majd egy édesszájú vendég a válság miatt? Az átlagos minőségű karos lágyfagyi, vagy a különleges, ínyenc olasz kézművesfagylalt, aminek nem lehet ellenállni…? Ráadásul a kettő csaknem ugyanannyiba kerül… Ön melyiket választaná a helyében?

Én a saját fagylaltozómban egyértelműen a minőség mellett tettem le a garast. Minél nehezebben nyílik a vevők pénztárcája, annál jobb és még jobb fagylaltot kínálok nekik, csakis így győzhetem le a kedvezőtlen külső körülményeket.

Ez a stratégia nálam eddig fényesen bevált.

Kinek ajánlott mégis a karos lágyfagylaltgép? Senki ne állítson üzembe ilyet ezentúl? Ezt soha nem állítanám.

Mindazoknak cukrászdáknak, akik a teljességre törekszenek - akik szívesen kiszolgálnák a lágyfagyit kedvelő vendégeket is, bár már van kézműves fagylaltgyártásuk is.

Vagy az olyan vendéglátóhelyeken, ahol nincs már hely a fagylaltkészítéshez, de van lehetőségük az utcafronton elhelyezni egy lágyfagylalt-gépet, hogy az átmenő forgalomból is fizető vendégeket csinálhassanak.

Azoknak a kereskedőknek is megfelelő választás a lágyfagylalt árusítása, akik nem vendéglátással foglalkoznak. Egy trafikos, videotékás, újságárus, stb. profilú üzlet vevőinek megfelelő plusz szolgáltatás lehet egy ilyen készülék üzembe helyezése.

Az ő számukra a híres, piacvezető Carpigiani fagylaltgépgyárban készülő Promag lágyfagylaltgépeket ajánljuk, melyek közt kicsi, pultra tehető kivitelű és álló kivitelű, 3 karos, nagyobb kapacitású gép egyaránt megtalálható. Van gravitációs illetve légpumpás kivitelű modellünk. Ha Ön úgy dönt, hogy üzlete számára ez a megfelelő választás, akkor válasszon a kínálatunkból itt, majd kérjen tőlünk most árajánlatot a honlapunk jobb oldalán található árajánlatkérő gombra kattintva.

De ha a fenti érveim elgondolkodtatták, ha szívesen belevágna az egyedi ízeket kínáló, minőségi, kézműves fagylaltgyártásba, akkor van az Ön számára most rögtön egy jó ajánlatom. Összeállítottam egy „csomagot” mindazok számára, akik ebben a szezonban kezdenek bele a fagylaltforgalmazásba, és üzletükből nem túl nagy teret szánnak ennek a tevékenységnek. Kiválasztottam a legkisebb, 12 tégelyes fagylaltpultot a kínálatunkból, társítottam hozzá egy kombinált fagylaltgépet (ami pasztörizáló és fagyasztógép egyben), egy kisméretű háttértároló hűtőt. Ezt 3 berendezést együtt most kivételesen kedvező áron kínálom Önnek - olvassa el részletes ajánlatomat ide kattintva.

Írjon nekem e-mailt, tegye fel kérdéseit, ossza meg velem kételyeit. Én igyekszem rájuk részletesen válaszolni.

És döntsön hamar - ebben a ragyogó napsütésben elvesztegetett minden nap, amikor nem csábítja vevőit fagylaltvásárlásra!


Erdős Norbert


Ajánlatot kérek

Kínálatunkból

Tekna Line 4400 NFP üveges hűtővitrin

Tekna Line 4400 NFP üveges hűtővitrin
Ezt keresem:
Hol szeretnék keresni?



Keresem

Hírlevél

Nevem:

E-mail címem:


Feliratkozom

Szeretnék leiratkozni
Amit kínálunk: vendéglátóipari üzletberendezés - legyen az kávézó, fagylaltozó, cukrászda, büfé berendezése. Az olasz kézműves fagylalt készítéséhez szükséges fagylaltgép, fagylaltpult, sokkoló hűtő, valamint fagylaltalapanyag választékunk egyedülállóan széles. Már üzlete megnyitása előtt tanácsokkal látjuk el Önt. Tegye fel kérdéseit - akár a kézműves fagylalt készítésével, akár gépeinkkel kapcsolatban. Kérjen ajánlatot tőlünk!
GEMM FB de Ranieri Bravo TeknaLine Filicori-Zecchini La Spaziale MB seats