Olasz üzletberendezések

Olasz üzletberendezések

Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!

Olasz kézműves fagylalt

Olasz kézműves fagylalt

Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.

Olasz kávé

Olasz kávé

Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.

Milyen szempontok alapján válasszunk fagylaltpultot?

2008.03.12.

Milyen szempontok alapján válasszunk fagylaltpultot?

Ha régi fagylaltpultunk már nem vonz elegendő vásárlót...

Régi tévhit a cukrászok, fagylaltosok körében, hogy elegendő, ha valakinek jó a fagylaltreceptje - a vevők biztosan meg tudják majd különböztetni a jó fagyit a rossztól.

Szeretnénk most eloszlatni ezt a tévedést: ma már ennél sokkal több mindenre van szükség a sikerhez. A jó fagylaltrecept elkészítéséhez megfelelő minőségű fagylaltgépre van szükség. A vevő pedig a fagylaltpultban talákozik először fagylaltunkkal - egyetlen pillantásnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy eldöntse: csábító-e az a termék annyira, hogy a mai, szűkös időkben pénzt áldozzon erre a luxustermékre.

A fagylaltpult tehát döntő fontosságú. Nem csak magának a pultnak, mint berendezési tárgynak kell szépnek és vonzónak lennie, hanem még ennél is fontosabb, hogy a pult vigyázzon a fagylaltjainkra. A megfelelő hűtéstechnika elengedhetetlen: a pultban egyenletes hőmérsékletnek kell lennie mindenhol. Sokan ismerhetjük azt a problémát, hogy az első sorba rakott tégelyekben túlságosan hideg, nehezen adagolható a fagylalt, ugyanakkor a hátsó tégelyekben olvadozik, elveszti tartását, csillogni kezd a termékünk.

Ezt csak úgy kerülhetjük el, ha jó minőségű, egyenletes hűtésű pultot vásárolunk.

A Bocchini fagylaltpultjai az egyszerűbbtől a luxuskategóriáig teljesítik ezeket a követelményeket. Sőt, van egy olyan speciális hűtéstecnikai képességük is, ami egyedülállóan praktikussá teszi őket. Egy másik, jól ismert problémára nyújtanak frappáns megoldást: a leolvasztásra, mely a fagylaltosoknak korábban rengeteg pluszmunkát adott.

A korábbi technológia szerint záráskor a fagylaltostégelyeket a háttértárolóba hordva, a pultot kikapcsolva, manuálisan kellett végezni a leolvasztást. A pára minden estére befagyott az elpárologtató lamellák közé. Ahogy egyre jobban bejegesedtek a lamellák, csökkent a párologtatófelület, a nap előrehaladtával egyre jobban nőtt a pult energiafelhasználása, de eközben egyre rosszabb hűtőteljesítményt nyújtott, olvadoztak a fagylaltok, bár a pult folyamatosan próbált egyre több energiával hűteni. Ez mind a költséghatékonyságot, mind a fagylaltok állagát erősen rontotta.

Később a pultokba beépítették a gyártók az automata leolvasztó-funkciót, ám csaknem minden márka esetében sikertelenül - az automata leolvasztás közben a fagylaltok olvadozni kezdtek, így a fagylaltkészítők mind gyakrabban kapcsolták ki ezt a funkciót - és újra előállt az előbb vázolt áldatlan helyzet.

A Bocchini hűtéstechnikája varázsütésre megoldja ezt a sok bosszúságot okozó problémát. A varázsszó pedig az invert ciklusú leolvasztás - leolvasztás közben a pult automatikusan megfordítja a teljes hűtőkört: az elpárologtatóból lesz kondenzátor, és viszont. Így nagyobb hőt tud leadni a lamellákra, a leolvasztás sokkal gyorsabban lezajlik, nincs idő arra, hogy a fagylaltok olvadozni kezdjenek.

Egy másik, csaknem ugyanolyan fontos praktikus szempont a pult kiválasztásakor a pult könnyű takaríthatósága. Sokan behódolnak ma már Magyarországon az utóbbi évek egyik divatjának – és rengeteg pénzt ruháznak be átlátszó plexiből készülő, és átlátszó plexitégelyeket használó pultba. Szinte egyikük sem gondol arra, hogyan fog kinézni a pult egy forgalmas nap végére: a tégelyek közé óhatatlanul lecsöpögő, bepottyanó fagylaltot egyenesen a vevők elé tárja, s így még az egyébként legtisztább üzlet is maszatos, takarítatlan benyomást kelt (szinte lehetetlen olyan gyakorisággal kitörölni a pult alját, a tégelyek alatti részt, hogy ez ne következzen be - egy nagy forgalmú napon rengeteg pluszmunkát ad).

Nem csak esztétikai szempont a pultokban a fagylalt láthatósága - a mai éles versenyhelyzetben, mikor olcsó jégkrémmel, erősen reklámozó multinacionális cégekkel kell megvívnia a kézműves fagylaltot kínálóknak, nagyon nem mindegy, hogy az utcafronton sétálók milyen messziről veszik észre ínycsiklandó fagylaltunkat, nem takarja-e ki valami a pult szerkezetében a rálátást. Minél jobban döntöttek a tégelyek, annál messzebbről látszik a fagyink. A Bocchini pultok formatervezése erre különösen ügyel.

És végül, de nem utolsó szempont: a minőség. Annyi pénzért, amennyibe manapság egy fagylaltpult kerül, a vevő elvárhatja, hogy valódi, tartós anyagokat - nem karcolódó, elszürkülő plexit, hanem igazi üveget, csillgó, hibátlan fémfelületeket kapjon. Így a pult sok éven át üzletünk éke marad. A kevésbé látványos részeken, a pult beljeséjében ugyanennyire elengedhetetlen, hogy a szerelvények, az alkatrészek jó minőségűek legyenek, tartós anyagokból készüljenek, s a pult ne kezdjen el "szétesni" 2-3 szezon után.

Összefoglalva tehát pultválasztáskor a következő legfontosabb szempontokra ügyeljünk:

- jó hűtéstechnika
- egyenletes hűtés a pult minden részén
- invert ciklusú automata leolvasztás
- könnyű takaríthatóság
- jó rálátás a fagylaltokra
- minél nagyobb tégelydöntés
- műanyag helyett valódi üvegfelületek
- precíz szerelés, szép illesztések, jó minőségű alkatrészek
- sok éven át korszerűnek ható formatervezés

Reméljük, segítségére lehettünk ebben a nehéz döntésben.

Cikkhez kapcsolódó linkek:
Bocchini Andromeda fagylaltpultok
Bocchini Castalia fagylaltpultok
A Bocchini Italia oldala

Ajánlatot kérek

Kínálatunkból

GEMM BCB/10 sokkoló hűtő

GEMM BCB/10 sokkoló hűtő
Ezt keresem:
Hol szeretnék keresni?



Keresem

Hírlevél

Nevem:

E-mail címem:


Feliratkozom

Szeretnék leiratkozni
Amit kínálunk: vendéglátóipari üzletberendezés - legyen az kávézó, fagylaltozó, cukrászda, büfé berendezése. Az olasz kézműves fagylalt készítéséhez szükséges fagylaltgép, fagylaltpult, sokkoló hűtő, valamint fagylaltalapanyag választékunk egyedülállóan széles. Már üzlete megnyitása előtt tanácsokkal látjuk el Önt. Tegye fel kérdéseit - akár a kézműves fagylalt készítésével, akár gépeinkkel kapcsolatban. Kérjen ajánlatot tőlünk!
GEMM FB de Ranieri Bravo TeknaLine Filicori-Zecchini La Spaziale MB seats