Olasz üzletberendezések
Rendezze be üzletét az az olasz ízlésvilág és a minőség jegyében. Az Ön kávézóját, fagylaltozóját, cukrászdáját is sikerre visszük!
Olasz kézműves fagylalt
Az olaszok ismerik a jó fagylalt titkát. Mi pedig most megosztjuk Önnel ezt a titkot.
Olasz kávé
Kínáljon vendégeinek valami különlegesebbet, mint amit minden sarkon megtalálhatnak. A tucatkávék helyett Ön válasszon egy igazi kávékülönlegességet.
Vegyes ízelítő a kiállításról
2010.01.26.
Mit láttunk még az állandó partnereink standján túl?
Most egy kis hangulatjelentést igyekszem adni Önnek arról, milyen is a 2010-es Sigep kiállítás.
Azt már említettük, hogy az alapanyaggyártókat tekintve a kiállítás bizony hiányos. Aki jelen van, az nagyon erősen a marketing-újításokra koncentrál - pl. ajándékcsomagokat ajánl bizonyos mennyiségű megrendelés esetén, amelyek - véleményem szerint - nem erősítik a márka presztízsét. Hisz ha egy alapanyagot a hozzá adott ajándék miatt vesznek csak meg… akkor ott már régen baj van! Én annak a híve vagyok, hogy egy termék a kiváló minősége miatt lesz kelendő, nem a hozzácsatolt műanyag-kütyüktől…
Vannak bizony olyan kiállítók is, akik egészen el vannak tévedve… a fagyipult mellett az asztalon táncoló miniszoknyás lányok láttán azt is hihetnénk, hogy valamiféle erotika-kiállításon vagyunk, nem pedig a cukrász szakma legrangosabb vásárán… Persze ami szép, az szép. De az úgynevezett „parasztvakítás” helyett sokkal értékesebb, ha egy cég a tudását, szakmai tapasztalatát mutatja be. Ha megtanítja a jelenlévőknek, hogy hogyan tudják használni az ő termékeit, és hogy miért válasszák őt a többiek helyett!
Szerencsére erre is van példa bőven. Számos standon látunk szakmai bemutatókat, és olyan show-kat is, amelyek szorosan kapcsolódnak a szakmához: pl. elismert mesterek ott, helyben készítenek fagylalt-desszerteket, esetleg látványos cukor-díszítéseket, gyümölcsfaragványokat. A legmókásabb, amikor egy nagykabátba öltözött mester láncfűrésszel jégszobrot készít az egyik bemutató során!
Aztán megfigyelhető még, hogy minden kiállító nagyon ad arra, hogy standján kiváló minőségű kávéval kínálhassa a látogatókat. A kávéforgalmazók és kávégépgyártók ki is használják ezt, sokan nem is saját standdal képviseltetik magukat (bár abból is van bőven), hanem fagylaltgépek, fagylaltpultok, alapanyagok nagy, neves gyártóinak a standján az ő magasan képzett baristáik főznek kitűnő kávét. Ideutazásunk során és a kiállításon legalább 10 különféle kávét kóstoltunk, és nagy örömmel állapítottuk meg, hogy a legfinomabbat a Bocchini standján kínálták nekünk - a szintén általunk képviselt La Spaziale kávégépből - amely valami űrhajós csodamasinára hasonlít, de egyben megőrzi a hagyományos, olasz kávégépek formavilágát is! Hazafelé szándékunkban áll megállni a La Spaziale gyárban, Bologna mellett, így róluk sokkal részletesebb tájékoztatást is adunk majd a továbbiakban.
És persze fagylaltot is kóstoltunk. Idén még mindig az egészségtudatos vásárlókra koncentrál a gyártók egy része - ők vitaminnal dúsított fagylaltot kínálnak. Kérdés, hogy ez mennyire érdekli a fagylaltrajongókat… Jelen van még a szója-fagyi is, aminek Magyarországon nem jósolunk nagy sikert. A hagyományos ízvilágon belül maradva pedig megjelent néhány új, fantáziadús receptúra is. Majdnem minden kiállító készített egészen sötét, étcsokoládé fagylaltot is. Ezt nem is olyan egyszerű jól elkészíteni - mert a fagylalt sötét színe, és a hideg hőmérsékleten is jól érvényesülő csokiíz nem feltétlenül jár együtt…
A kiállított fagylaltpultok és üzletberendezések között a klasszikus, elegáns olaszos formavilág képviselői, és az egyszerűbb, kisebb fagylaltozókba, kávézókba való berendezések egyaránt megtalálhatóak. Egyetlen olyan stand volt, amely valami egészen mást kínált, mint a többiek - rengeteg játékos ötlettel, bohém, nagyon egyedi stílussal. Mivel velük sikeresnek ígérkező tárgyalásokba bocsátkoztunk, egyelőre nem is írok ennél többet róluk. Reményeink szerint hamarosan bővebben is bemutatjuk őket - mint legújabb partnerünket!
Vissza a cikkekhez